SOLICITARI. In ciuda preturilor piperate, sibienii s-au inghesuit sa vada cum e sa-ti pregatesti singur friptura, chiar pe masa localului MAX (medalion) din Sibiu Inedit. Clientii isi pot rumeni singuri fripturile pe o piatra incalzita, asezata pe masa Liliana Nenciu Un elvetian care s-a mutat in Sibiu in urma cu trei ani a deschis, zilele trecute, un restaurant inedit in centrul orasului. Este singurul local din Transilvania unde mancarea este servita pe o piatra vulcanica, incalzita la 350 de grade Celsius, clientul fiind cel care-si prepara singur friptura pe care o va manca. Potrivit patronului restaurantului, acest mod de preparare a mancarii este foarte popular in Elvetia. „M-am gandit sa aduc aceasta moda si la Sibiu si a prins foarte bine. Acum, majoritatea clientilor vor sa-si gateasca singuri carnea la masa”, spune Patric Hadorn, managerul restaurantului Max. Inainte de a fi adusa pe masa, piatra este incalzita intr-un cuptor special, adus din Elvetia, la fel ca si pietrele, care sunt din granit, de provenienta vulcanica. De asemenea, bucata de carne este preparata de bucatari, condimentata si rumenita putin pe gratar, dupa care este servita clientilor impreuna cu piatra fierbinte, care isi pastreaza temperatura timp de jumatate de ora. Ramane la latitudinea fiecarui mesean sa-si prajeasca felia de carne atat cat considera. „In felul acesta, nu te mai superi pe bucatar ca a facut friptura prea in sange sau a ars-o”, ne-a spus o clienta. O portie are intre 200 si 400 de grame, clientii putand alege intre carnea de vita, de porc sau de peste. Pieptul de pui, de 200 de grame, preparat pe piatra fierbinte costa 24 de lei, iar muschiul de vita – 44 de lei.